Beste Tafelaars van Zone 1,

Aan het begin van het nieuwe Tafeljaar stel ik jullie graag het nieuwe Zonebestuur voor.

Dit jaar zullen Gilles Matthys (editor), Robby Bocklandt (vice-voorzitter), Steven Vermeire (past-voorzitter), en ikzelf,Tim Tfelt (voorzitter), er alles aan doen u te enthousiasmeren om deel te nemen aan het Tafelgebeuren binnen Zone 1.

De lijnen die de 2 voorgaande jaren werden uitgezet zullen dit jaar verder worden getrokken. Deze lijnen wijken weliswaar een beetje af van de gewoontes in de andere Zones maar wij zijn ervan overtuigd dat deze methode het best werk binnen Zone 1.

Zo is de eerste Zonevergadering een vergadering 'pur sang' die dit jaar door RT Brugge vrij zal worden ingevuld. Bestuursleden zullen dus niet even verdwijnen voor een briefing over de inhoud van hun functie, terwijl de andere leden moeten staan wachten tot dit voorbij is. Deze briefing houden we op de eerste Boardmeeting, waarover later meer. Mijns inziens komt dit ten goede aan de opkomst op de Zonevergadering.

Mijn voorganger Steven Vermeire gaf de presidentsdiners een boost door deze te organiseren in respectievelijk een één ster restaurant (Benoit & Bernard De Witte), een twee sterren restaurant (le Fox De Panne) en een drie sterren restaurant (Hof van Cleve). Dit jaar hadden we reeds de 1ste presidentsdiner bij Horseele (1 ster) en zal de 3de presidentsdiner doorgaan bij Hertog Jan (3 sterren).

De 2de presidentsdiner heeft plaats op 23/9 en valt samen met de boardmeeting, waarbij alle bestuursleden worden uitgenodigd, en de YTM (Young Tablers Meeting). Op deze YTM zullen Tafelaars die minder dan 1 jaar lid zijn worden uitgenodigd en verder wegwijs gemaakt worden in het Tafelgebeuren. Er is voor hen ook een wedstrijd waarbij ze een deelname aan de CTM (ter waarde van ongeveer €600) kunnen winnen. Dit event heeft plaats in het prachtige kader van Ferme Escavée in Molenbaix.

Ook dit jaar zijn er 3 Zonevergaderingen ipv de gebruikelijke 4 zoals in de andere Zones. Wij behouden dit zo om de agenda niet te overladen met events zodat wij op uw massale aanwezigheid kunnen rekenen tijdens de Zonemeetings.

Zelf zal ik de laatste zijn om jullie met de statuten rond de oren te slaan, doch had ik jullie er graag op gewezen dat ergens in de statuten vermeld staat dat elke tafelaar minstens 2 buitentafels per jaar dient te doen. Dit kunnen jullie als Voorzitters van de verschillende clubs stimuleren door minstens één statutaire vergadering te laten samenvallen met één van de drie zonevergaderingen.

De agenda Ronde Tafel Zone 1:

1 ste presidentsdinner 20/05/2015  restaurant Horseele

1 ste zonevergadering 17/06/2015  organiserende club: RT 11 Brugge

1 ste zone 1 boardmeeting/2de presidentsdinner/YTM 23/09/2015 : Ferme Escavée Molenbaix

2 de zonevergadering 14/10/2015 organiserende club: RT 84 Deinze 3de presidentsdiner 17/02/2015 restaurant Hertog Jan

3 de zonevergadering 17/03/2015 organiserende club: RT 59 Zelzate

Ik hoop jullie op minstens één of meerdere zoneactiviteiten te mogen ontmoeten.

 

Let's Rock in Tabling!

Uw toegewijde Zone 1 Voorzitter en zijn team,

Tim Tfelt

President Zone 1 RTB 2015-2016

Lid RT 59 Zelzate

Log in