Peyresq

Beste Tafelaars,

Hierbij wensen we jullie een korte reminder te sturen over het feit dat de deadline voor het indienen van kandidaturen voor het “project Peyresq” van dit jaar met rasse schreden nadert, nl. 30 juni 2017.

Voor diegenen onder jullie die het “project Peyresq” niet kennen, hierbij enkele woorden uitleg:

Optie 1

  • Peyresq is een gehucht in Frankrijk, meer specifiek in het departement Alpes-de-Haute-Provence, op een hoogte van 1.528 m
  • Het werd in de vorige eeuw door verschillende individuen en verenigingen gerestaureerd
  • Elk jaar worden er van mei tot september tal van activiteiten voor jongeren georganiseerd, zoals recreatiekampen en creativiteitskampen, meestal gecombineerd met outdoor-activiteiten in de omligende bergen.
  • Ronde Tafel België beschikt over één van de huizen in Peyresq (geschonken door een vroegere Tafelaar): dit huis wordt uitgebaat door een lokale gérant, maar 2 weken per jaar (in augustus) wordt het huis voor ons gereserveerd om onder begeleiding een actieve vakantie aan te bieden aan een groep kinderen in moeilijkheden, vb. tehuizen voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen, tehuizen voor kinderen met een (licht) mentale handicap, etc.
  • Ronde Tafel België stelt het huis ter beschikking en voorziet een budget van 1.800 euro.  We hebben de vrije keuze om voor 1 week of de volle 2 weken er naartoe te gaan.
  • Iedere lokale Belgische afdeling van de Ronde Tafel kan een tehuis voor kinderen in moeilijkheden als kandidaat voordragen.  De finale beslissing over welke Tafel het project toegewezen krijgt, wordt genomen tijdens de jaarlijkse mi-AGM.
  • Meer informatie over het dorpje: http://fr.wikipedia.org/wiki/Peyresq en http://www.peiresc.org.  Nog meer detailinformatie over de “house rules” van het project Peyresq zijn te vinden in de Directory van RTB.

Dit is een uniek project waarmee jullie minderbedeelde kinderen in onze maatschappij een onvergetelijke droomvakantie kunnen aanbieden.

Optie 2

Een alternatieve mogelijkheid is om met een budget van 1.800 euro eveneens gedurende één of twee weken minderbedeelde kinderen een onvergetelijke vakantie aan te bieden op een plaats naar keuze.

Wat moet je doen?

Het enige wat je moet doen is

  1. Een lokaal project identificeren
  2. De kandidatuur voor dit lokaal project indienen tegen uiterlijk 30 juni 2017 bij het Secretariaat van Ronde Tafel België Nationaal (i.e. Marise Bosteels) op secretariat@roundtable.be
  3. in geval van keuze voor optie 1: minstens 2 tafelaars van jullie lokale afdeling bereid vinden om gedurende 2 weken de kinderen en hun begeleiders te vervoegen tijdens hun vakantie in Peyresq.

Let’s do it !! "With a little help from my friends"

YiT,

Vincent Beckers

RTB CSO (Community Service Officer) 2017-2018.

Log in