4 Clubs 1 Vision

Deze organisatie heeft tot doel de samenwerking tussen Ladies' Circle, Agora, Ronde Tafel en 41 clubs te bevorderen met in eerste instantie het oog op rekrutering. Er wordt tevens naar gestreefd om gezamelijk een activiteit of project te organiseren. 
Deze nationale vereniging anticipeert ook op de legale verplichting, dewelke voorziet in een verplicht gemengd lidmaatschap (vrouwen en mannen) van clubs.

Christmas in a box

Kerstmis komt stilaan dichterbij en de de leden van 4C1V (4 Clubs 1 Vision) willen hun goed hart laten spreken voor heel België.
 
Voor het vierde jaar op een rij verzamelen wij voor “Christmas in a box” geschenken in de vorm van schoenendozen. Deze geschenkdozen zijn bestemd voor de daklozen en minderbedeelden in onze samenleving.
 
Iedere club kent wel een sociale organisatie die een Kerstfeest organiseert, en als elk lid van 4C1V een pakketje maakt, toveren wij allemaal een glimlach op iemands gezicht aan het einde van het jaar. Iedere doos is belangrijk. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op een teken van solidariteit en vrijgevigheid.
 
Als jullie club geen sociale organisatie om te ondersteunen kennen, dan kunnen de geschenkdozen aan de Samaritanen, de Restos du Cœur of de CPAS in uw regio gegeven worden. Deze kunnen dan binnengebracht worden op de verschillende inzamelpunten van 1 tot en met 20 december 2015 (http://www.shoe-box.be/depot). Denk er wel aan om hen van uw komst te verwittigen. 

Gebruiksaanwijzing Xmas In a Box

Iedere schoenendoos moet een tiental artikelen bevatten ? Dit gaat om voedingswaren en/of drank (alcoholvrij in blikjes die gemakkelijk geopend kunnen worden (zonder blikopener) en klaar zijn om gebruikt te worden (let erop dat de voedingwaren niet kunnen bederven en niet opgewarmd moeten worden), en/of speelgoed, snoepgoed, met een wenskaartje. Verpak de dozen vervolgens als kerstgeschenk met de vermelding meisje/jongen (in het geval van speelgoed), de leeftijd van het kind en volwassen man/vrouw. 
 
Verdere informatie betreffende de actie “Christmas in a box” is te vinden op de volgende website: www.shoe-box.be
 
Onze “Christmas in a box” wordt gezamenlijk georganiseerd door de Agora Club Belgium, de Ladies Circle Belgium, Round Table Belgium en de 41 Clubs Belgium.
 
Aarzel niet om net zoals vorig jaar foto’s te nemen van jullie dozen en deze te versturen naar jullie nationale secretaresse, zodat ze op Facebook kunnen gepubliceerd worden.
 
Dit is een laagdrempelig project, waarvoor wij geen geld vragen. Het is de geste die telt!

Verdeling van warme maaltijden

Verdeling van warme maaltijden in Brussel

Elke dinsdagavond, van november tot eind april, in Kruidtuin-metrostation. 2 formules:

50 € (of meer ;-)) om de actie te steunen,

250€ om maaltijden uit te delen ter plaatse (bedrag te storten op de rekening BE19 3630 9501 8412)

Modaliteiten: Afspraak om 19u30 aan de uitgang van de metro, de verdeling eindigt om +/- 21u.

Gelieve een geschikte datum te vinden en contacteer Xavier Velghe met de melding van het aantal aanwezige personen en we organiseren het nodige.

Log in